o medu i pčelama...

Boja, okus, aroma i tekstura meda ovise o cvjetnom nektaru iz kojeg je dobiven (kadulja, lipa, kesten, mješavine cvijeća itd.). Iz tih su razloga različite od lokacije do lokacije. Uz utjecaj ostalih biljaka koje cvatu u vrijeme glavne paše, boja i okus variraju od godine do godine čak i na istoj lokaciji.

najnovije vijesti iz svijeta meda...

wsjgsuiy

Med, mast i šećer staviti kuhati dok se ne povežu, maknuti s vatre i pustiti da se ohladi. Zatim dodati žumanjke, cimet, klinčiće i papar te sodu bikarbonu. Omjer začina tj. cimeta, klinčića i papra je proizvoljan, odnosno prema ukusu. Tijesto se dobro izmjesi, a to dobro znači najmanje 15-ak minuta dok nije potpuno glatko. Dobro je ako se tijesto ostavi stajati da stoji dva sata. Razvaljati na debljinu prsta ili oko 8 mm i pomoću čaše ili kalupa za paprenjake vaditi željene oblike.