o medu i pčelama...

Pčele posjeduju jedinstven i složen komunikacijski sustav koji se zasniva na vidu, kretanju i osjetilu njuha koji znanstvenici još uvijek u potpunosti ne razumiju. Pčele upozoravaju ostale članove svoje košnice na hranu i uvjete unutar vlastite košnice (kao što je zaliha nektara) kroz složene 'plesne' pokrete.

pogledajte ostale recepte s medom...

  • 1 kg svinjskih rebarca
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 limun
  • 1 dcl kečapa
  • 2 jušne žlice meda
  • 1 kg krumpira
  • 1 dcl ulja
  • 1 chili papričica
  • sol i papar po želji

Rebarca s medom

Svinjska rebarca posolimo, popaprimo, prepilimo kosti i stavimo na pladanj tako da kosti budu s donje strane. Bijeli luk i chili papričicu narežemo na listiće pa pospemo po mesu. Med i kečap dobro promiješamo pa premažemo gornju stranu mesa. Prelijemo uljem i stavimo peći. Pečemo u zagrijanoj pećnici oko sat i pol, tj. ovisno o debljini i veličini rebaraca, na temperaturi 180 -190 stupnjeva. Chili papričice možemo prema želji staviti i više, a može se servirati i hladno.

recept_rebarca-s-medom