o medu i pčelama...

Pčela vidi samo plavu, žutu i ultraljubičastu boju. U pčelinjoj zajednici postoji skladna podjela rada ovisno o starosti pčele pa tako imamo pčele hraniteljice, pčele graditeljice, pčele čistačice, pčele stražarice i pčele radilice. Osim pčela radilica u košnici se nalazi i muška pčela - trut. Njegov osnovni zadatak je oplodnja matice - majke svih pčela.

o kvaliteti našeg meda...

VARŽAK MED svoju proizvodnju temelji na dugoj obiteljskoj tradiciji, kvaliteti i povjerenju kupaca. To su vrijednosti na čijim se osnovama razvijala tvrtka. Potrošačima nudimo siguran i zdravstveno ispravan proizvod što smo i potvrdili uvođenjem sustava upravljanja kvalitetom i samokontrolom prema načelima HACCP-a. Proveli smo aktivnosti na standardizaciji najboljih svjetskih praksi, primjerice GHP-a (dobra higijenska praksa) kao bitnoj pretpostavci za sigurnost i zdravlje potrošača.

U postupku smo uvođenja norme FSSC 22000 (food safety system certification 22000), sustava upravljanja sigurnošću hrane. Sustav praćenja kvalitete meda osiguravamo suradnjom s laboratorijima u RH i EU-u.

VARŽAK MED - o kvaliteti našeg meda